Producerea rasadului din seminte : Semintele de Paulownia au dimensiuni foarte mici, vin sigilate in pungi individuale cu fermoar, etichetate cu denumirea soiului, numarul de seminte si adresa site-ului de unde sunt achizitionte. Semanatul se poate efectua atat toamna tarziu, octombrie – noiembrie, cat si primavara devreme, februarie – martie.

In vederea obtinerii rasadului din semintele de Paulownia, exista doua metode pentru germinarea semintelor :  

  1. Semintele se pun la germinat in apa pentru aproximativ 10-14 zile ( pana la 20 zile )
  2. Semintele se pun la germinat in apa pentru aproximativ 1-2 zile, dupa care se pun in straturi special pregatite intr-o rasadnita( RĂSÁDNIȚĂ, răsadnițe, s. f. Construcție simplă din scânduri sau din prefabricate, acoperită de obicei cu geamuri și așezată pe un pat de gunoi de grajd, în care se cultivă răsadurile. – Din bg., scr. rasadnik.)
  1. Semintele se pun la germinat in apa pentru aproximativ 10-14 zile ( pana la 20 zile )

In functie de cantitatea primita de Fertilizator ( Substanta de Germinare ATONIK ) aceasta se va dilua in apa ( 1 mililitru de fertilizator la 1 litru de apa suficient pentru germinarea a 1000 de seminte de paulownia ). Semintele se pun in apa la germinat, iar cand samanta de Paulownia se va sparge si se va dezvolta o planta de aproximativ 0.5 cm ( de regula cand planta din apa ajunge la 2 frunzulite ) se va lua si se va pune intr-un ghiveci cu pamant foarte bine umezit. De regula se poate folosi un bat de frigarui pentru extragerea plantei din apa si punerea acesteia in ghiveci. NU FOLOSITI PENSETA !

Ca si substrat se poate folosi pamantul Florisol sau Florasol, in combinatie cu perlit horticol si nisip in procent de 3:1:1. Produsele de mai sus se pot achizitiona din magazine precum Kaufland, Penny Market, XXL, Praktiker, Carrfour. Daca aveti posibilitatea sa cumparati Turba, aceasta este mult mai buna decat pamantul universal.

Daca puneti semintele la germinat in perioada de toamna, se recomanda lumina artificiala de la un bec economic, lumina care sa nu depaseasca 10 ore pe zi. Caldura trebuie sa fie in jurul valorii 20-25 grade. Se recomanda folosirea unei folii transperante precum cea de sandwichuri, pentru a accentua efectul de sera. In fiecare zi este bine sa indepartati aceasta folie pentru cateva minute. 

Dupa ce se muta plantele in ghiveci trebuie avut grija ca solul sa nu se usuce, de aceea trebuie udat din cand in cand. Cand se ajunge la inaltimea de 10-15 cm, rasadul de Paulownia este gata de plantat in Camp. Se va muta cu tot cu pamantul din ghiveci. In functie de adancimea panzei freatice, se va iriga in primul an, chiar si in al doilea an dupa caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *